Ruilen & Retourneren

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt over het ruilen en retourneren van je aankopen.

Voor antwoorden op veelgestelde vragen neem je een kijkje in onze FAQ.

Ruil en retourbeleid

Als je een artikel dat via onze webshop hebt aangeschaft en je wilt deze omruilen of retourneren, dien je altijd eerst contact op te nemen met Bitropolis. Alle online gekochte items kunnen omgeruild of geretourneerd worden binnen 14 dagen. Items die in onze online store zijn gekocht kunnen niet geruild of geretourneerd worden in onze winkel, deze zullen terug opgestuurd moeten worden.

De items en de verpakking dienen intact te zijn. Wanneer je een item wilt omruilen of retourneren ben je zelf verantwoordelijk voor de verzendkosten. Zodra we jouw items hebben ontvangen zullen we de omruiling of retournering verwerken. Let op: wij zullen de verzendkosten van de eerste verzending niet vergoeden, evenals de verzendkosten voor het retourneren. Wanneer je items retourneert dien je ervoor te zorgen een korte notitie toe te voegen met hierop je naam, je bestellingsnummer en de reden voor retour/omruiling.
Let op: Ondergoed en sieraden kunnen buiten de originele verpakking niet geruild worden, dit in verband met hygiëne. 

Wij dragen geen verantwoordelijkheid voor items die tijdens de retourzending verloren zijn gegaan.

Hoe ruil ik een product?

Ben je ontevreden met de door jou gekochte producten? Dat kun je deze ruilen/retourneren. Volg de volgende stappen voor een correcte en efficiënte verwerking van jouw ruil-/retourneerverzoek:

1. Communiceer jouw ruil-/retourneerverzoek

Neem contact op met Bitropolis via ons contactformulier om jouw verzoek snel en correct te regelen. Begin met het aangeven welke producten je wilt ruilen/retourneren en de reden hiervan. Jouw feedback helpt ons om onze producten en diensten te verbeteren!

2. Terugsturen van producten

  • Stuur jouw items naar de bestemming opgegeven door Bitropolis.
  • Stuur jouw items in de originele/verzegelde verpakking (indien van toepassing) en met het label intact samen met het ordernummer.
  • Voeg instructies toe over jouw verzoek (bijvoorbeeld voor terugbetaling/ruilen voor een andere maat of een ander artikel etc.)
  • Voor het ruilen, graag duidelijk de alternatieve producten en de gewenste maat specificeren (Let op: de waarde van het alternatieve product moet een gelijk of lager bedrag zijn) (Let op 2: Het alternatieve product kan (tijdelijk) uitverkocht zijn, wanneer deze bijbesteld kan worden kunnen er enkele dagen of zelfs weken overheen gaan voor het artikel geleverd kan worden)
  • Zodra wij jouw retourzending hebben ontvangen, voeren wij jouw verzoek uit en sturen wij een e-mailbevestiging. Houd er rekening mee dat wij retourneerkosten niet vergoeden en dat jij zelf verantwoordelijk bent voor items die kwijtraken tijdens de verzending.
  • Als het totale bedrag onder de 50 euro komt nadat een artikel is geretourneerd, dan zullen wij de verzendkosten verrekenen. Dit is 7,95 euro binnen Nederland.

Ik heb het verkeerde product/de verkeerde maat ontvangen. Wat moet ik nu doen?

Als je bestelling beschadigde of verkeerd verpakte items bevat, neem dan contact met ons op via ons contactformulier en we zullen er vervolgens alles aan doen om het probleem op te lossen. Je zult vervolgens nieuwe items ontvangen of een vergoeding krijgen, afhankelijk van jouw voorkeur. Let op: geef ons altijd je bestelnummer door.

Herroepingsrecht

Je hebt het recht je bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Je hebt na annulering nogmaals 14 dagen om je product retour te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief eventuele verzendkosten gecrediteerd. Indien je gebruik maakt van je herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan Bitropolis geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kan je contact met ons opnemen via ons contactformulier. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van je retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is. Je dient daarbij een volledig ingevuld herroepingsformulier mee te sturen die onderaan deze pagina te downloaden is.