Over Bitropolis

Bitropolis
Je spreekt het uit als /bɪˈtrɒp(ə)lɪs/ (zoals ‘Metropolis’ in het Engels maar dan met ‘Bit’ in plaats van ‘Met’. 😉 )

Na jarenlang in de detailhandel te hebben gewerkt kwam Silva tot de conclusie dat Utrecht een unieke winkel nodig heeft, waar (retro-)gamers, movie-lovers  & cosplayers hun hart op kunnen halen. Ze zei haar vaste baan op om met Bitropolis een waar ‘geek’ Walhalla neer te zetten.

De naam Bitropolis is afgeleid van de Metropolis Zone, een level uit de populaire SEGA retro-game reeks Sonic. Bitropolis is een metropool waar verschillende stromingen in videogame- en popcultuur samenkomen. De authentieke werfkelder waarin de winkel zich bevindt lijkt qua inrichting rechtstreeks uit de game Fallout te zijn gekomen.

Naast t-shirts, collectables (oa. vele Funko Pops!) en accessoires is er van alles te ontdekken, waaronder het retro-game hoekje waar je kunt gamen. Tevens worden er verschillende workshops georganiseerd onder andere voor cosplayers.. De winkel blijft groeien, elke keer is er weer iets nieuws te zien. Mocht je eens in Utrecht zijn is de fysieke shop zéker een bezoek waard!

Ben je op zoek naar iets speciaals en kun je het niet in ons assortiment terugvinden? Neem contact met ons op! Wanneer wij vinden dat dit inderdaad in ons assortiment zou passen gaan we direct kijken of we dit voor je kunnen bestellen. In sommige gevallen vereist dit aanbetaling.

Bitropolis

Onze openingstijden:

Momenteel hebben wij geen fysieke winkel. Je kunt bij ons shoppen via deze webshop óf ons op events tegenkomen. Hier vind je terug waar we te vinden zijn.

Contactgegevens:

Telefoon:  +31 638 419 411
Contactformulier
Kamer van Koophandel: 68226837
BTW-nummer: Op aanvraag

Neem contact op